Det finns många fördelar med fastighetsboxar – inte minst att det är smidigt både för dom boende i fastigheten och för brevbäraren. Det finns dock flera saker som kan vara bra att tänka på inför ett köp av boxar – inte minst vid behov av fastighetsbox utomhus. Inomhus är det bästa alternativet men det går faktiskt att ha en fastighetsbox utomhus också. Nedan följer tips och råd kring saker som är viktiga att tänka på.

Så söker ni fastighetsboxar utomhus eller inomhus så är Fastighetsbox.se rätt leverantör.

Placering av fastighetsbox utomhus

Fastighetsboxar trivs av naturliga skäl bäst inomhus men det är inte alltid det finns utrymme för montering i trapphus och liknande. Det går att ha en fastighetsbox utomhus men då är det desto viktigare att tänka på placeringen.

Ett bra alternativ, om det finns möjlighet, är att montera boxen på en vägg. Går inte det finns leverantörer av boxar för utomhusbruk som även erbjuder tillbehör så att dom kan fästas i marken, till exempel med hjälp av betongplintar.

En annan viktig sak att tänka på vid montering av en fastighetsbox utomhus är att den bör skyddas från olika påfrestningar som varierande väder kan bidra till. Nederbörd och minusgrader kan till exempel göra att låsen fryser, vilket blir besvärligt för både brevbärare och boenden som behöver komma åt sin post.

Är det nederbörd när brevbäraren delar ut posten kan den även bli blöt, vilket förstås inte är så bra. En fastighetsbox utomhus bör alltså ha någon form av skydd – gärna ett sluttande skärmtak eller liknande. Finns en passage mellan olika bostadshus är det en bra plats för montering.

Andra tips

Vid montering av en fastighetsbox utomhus är det förstås också viktigt att välja en modell som är gjord för just utomhusbruk. Dessa har i regel bättre tätning för att hålla tätt vid olika typer av väder och finns hos flera olika leverantörer.

Andra saker att tänka på inför ett köp av fastighetsbox är:

  • Vilken storlek behövs?
  • Val av färg – vad passar bäst ihop med den aktuella fastigheten t.ex?

Vad gäller storlek och modell finns mycket att välja bland. Det går att hitta en fastighetsbox att ha utomhus med endast 2 fack och sådana som har 20 fack och valet avgörs såklart av hur många boenden / bostäder det finns i fastigheten. Färgen är kanske inte lika viktig men kan vara väl värd att fundera över. Här finns diskreta färger så som vitt och grått men en del leverantörer erbjuder även att lacka boxarna i valfri kulör.