Brixo är en långivare som särskiljer sig från mängden ur flera olika aspekter. Till exempel ger de dig möjligheten att låna pengar utan UC och trots att du har en betalningsanmärkning. Dessutom erbjuder de även privatlån utan avgifter.

 

Men även om det finns många fördelar med att ansöka om ett lån hos dem behöver du noggrant tänka igenom saken. Läs vidare så berättar vi varför det är viktigt att göra en analys av ekonomin innan du fortskrider i låneprocessen!

Ansök inte om ett lån hos Brixo innan du har analyserat din ekonomi

Innan du väljer att ansöka om ett lån hos Brixo bör du först se över din ekonomiska situation. Vad vi talar om här är att du bör göra en analys av dina inkomster och utgifter samt din skuldsättning. Detta för att kunna avgöra huruvida du har råd att ta ett lån eller ej. Dessutom bör du även ta hänsyn till dina långsiktiga ekonomiska mål. Två exempel på sådana är att köpa en bostad eller att spara ihop till pensionen. Om du inte kan ta ett lån utan att gå emot dina långsiktiga mål bör du sannolikt fundera ytterligare på saken.

Så kan du se över din ekonomiska situation

Så här kan du göra när du vill se över din ekonomiska situation innan du ansöker om ett lån hos Brixo:

 

  1. Kika på din inkomst och dina utgifter. När du försöker avgöra huruvida du har råd med ett lån bör du först se till nuläget. Genom att analysera differensen mellan din inkomst och dina utgifter kan du bilda dig en uppfattning om hur mycket pengar du har att spendera varje månad.
  2. Fundera på om du bör ta ett lån. Nästa steg i processen är att fundera på om det vore ett bra ekonomiskt beslut för dig att ta ett lån. Här behöver du även ta dig en funderare kring hur stort belopp du i sådana fall bör låna samt huruvida du kan betala tillbaka lånet.
  3. Ta en titt på din kreditvärdighet. Sist men inte minst bör du även kika på din kreditvärdighet. Detta är nämligen en viktig faktor som i hög grad avgör hur hög räntan för lånet blir.