Guld är en ädelmetall som har stått högt i kurs bland oss människor i tusentals år. Den har bland annat använts som valuta samt för smyckestillverkning. Om du har guldföremål liggandes hemma hos dig som du inte längre använder eller behöver kan du sälja dessa. Genom att sälja dem till Guldexperten kan du få pengar för dina föremål. Fortsätt att läsa för att få mer information!

Därför kan du vilja sälja dina guldföremål

Du kan vilja sälja dina guldföremål av följande skäl:

  • för att tjäna pengar på ett högt guldpris
  • för att ombalansera din investeringsportfölj
  • för att kunna göra ett dyrt inköp.

Läs vidare för att få reda på hur du kan göra detta!

Så säljer du ditt guld till Guldexperten

Så här kan du gå tillväga för att sälja värdefulla guldföremål till Guldexperten:

  1. Ta reda på hur mycket föremålen är värda. Det första steget när du vill kunna sälja guldföremål är att försöka ta reda på värdet på dessa. Det finns många olika typer av guldföremål, såsom mynt, smycken, guldtackor m.m. För att avgöra värdet på dessa behöver du ta hänsyn till vikten, renheten och det nuvarande marknadsvärdet. Du kan även välja att få dem värderade av ett proffs.
  2. Hitta någon som vill köpa ditt guld. När du vet hur mycket dina guldföremål kan tänkas vara värda behöver du hitta någon som kan köpa dem. Du kan då surfa in på https://www.guldexperten.se/ för att få information om hur Guldexperten kan köpa föremålen av dig.
  3. Sälj ditt guld. Du kan välja att sälja guldet till Guldexperten genom att besöka deras fysiska butik i Malmö. Men om du inte har vägarna förbi kan du istället välja att beställa hem en guldpåse. Genom att göra detta får du en påse att skicka in guldet till dem i.

Det kan vara en lukrativ möjlighet att sälja guldföremål. Men det är viktigt att du gör noga efterforskningar för att du ska kunna skydda dig själv. Det finns nämligen oseriösa aktörer på marknaden som gärna vill köpa dina föremål alltför billigt. Därför behöver du vara lite påläst för att förhindra att du blir lurad.